édes fehér borkülönlegesség

A kipréselt aszúszemek fehérborban történő kiáztatásával készül. A Fordítás finom és összetett zamata az Aszúéval azonos, azonban kevésbé testes, ínycsiklandóbb bor. Színe ragyogóan arany. Illatában kandírozott gyümölcsökre, mazsolára, sárgabarackra, mézre emlékeztet. Enyhe savakkal telített. Aperitifnek vagy deszszertek mellé kínálva kiváló. 10-12 °C-on fogyasztva ajánljuk.

Megrendelem
édes fehér borkülönlegesség

Pincénk aszúborai több éves hordós erjesztést követően kerülnek palackozásra. Az aszú színében arany és ámbra fedezhető fel, illatában őszibarack, vanília és csokoládé jegyekkel, lágy méz és mazsola utóízzel.
Megfelelő kísérője lehet klasszikus libamáj előételeknek és desszerteknek, Tokaji Aszúval elkészített fogásoknak (pl. borjú), de önmagában fogyasztva is kellemes élményt nyújt. Fogyasztását 10°C-os hőmérsékleten ajánljuk.

Megrendelemédes/száraz minőségi borkülönlegesség

A teljes érés után az aszúszemeket nem válogatjuk a fürtökről. A feldolgozás során a must természetes cukortartalma határozza meg, hogy az adott évjáratban száraz vagy édes szamorodnit készítünk. Színe szép, jellegzetes aranysárga. Illatát gyümölcsösség jellemzi, a dió, mogyoró és pirított mandula harmóniája a tölgyfahordós érlelés során bontakozik ki. Ízében enyhe kesernyés utóíz lelhető fel.
A száraz bor nagyszerű kiegészítője a magyar konyha jellegzetes ételeinek, különösképpen a fokhagymás ételeknek, marhasülteknek, kacsából készült különleges fogásoknak. Édes típusát áfonyás, ribizli mártással készült vadételekhez, édeskés mártással készült halakhoz kínálhatjuk.
Fogyasztását 10°C-os hőmérsékleten ajánljuk.

Megrendelem
édes fehér borkülönlegesség

A szamorodni vagy aszú seprőjére felöntött azonos évjáratú borból készül. Palackozás előtt két évig tölgyfahordóban érleljük, így megőrzi jellegzetes illatát, zamatát. Színében és aroma anyagaiban Tokaji Fordítás borunkra emlékeztet, de némileg lágyabb aromákkal rendelkezik. Aperitifként is kitűnő, de kellemes társa gyümölcsös desszerteknek.
Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk.

Megrendelem